heikebiketri

Alla inlägg under maj 2015

Av Heike Emmrich - 16 maj 2015 19:02

 

Kände mej otroligt utsövd när jag vaknade och betydligt piggare än i går !  och   sken idag !!

I med lite kvarg och frukt , sen mot Nyköping. Parkerade vid Montesoriförskolan , mötte Henrik med familj där, de skulle till Norge och fira 17-maj.

Gudagott at springa där , rundan vid ån, hann inte springa så långt bara stannade och kände dofterna bla av häggen......gudars så vackert !    Allt det lummigt gröna...solen värmde ...fåglarna...den vackra vyn....känner mej så otroligt tacksam att kunna få uppleva allt det här vackra. Känner mej fri när jag springer där och bara njuter...idag blev första varvet mest fotografering , vill ha det kvar .  Skickade ett sms till Sussie, ska vi inte ta en gårunda här sen ?  Jo ! så efter  2 vackra varv blev det hem och fylla på med energi , hämta upp Sussie och till Ån i gen   .  Sussie upptäcker ramslök vid sidan av stigen .....och jag bara tänker dom där gröna bladen har jag ju sprungit förbi flera år och undra vad det är ?.....jag som tycker ramslök är jättegott, men aldrig sett det ute i det "vilda"....när gått våran fina runda , gick tillbaka och plockade varsin knippe.

Blev kyckling,  gluten pasta och ramslök till middag ! åååå så gott !  

Vilken härlig lördag jag har haft !   I morgon är det dags att bistå Lidingö on tour, men jag kommer inte vara där vid åtta , ska sova färdigt sen åker jag dit typ 9.   Kommer alltså inte att springa , nej jag är där för att hjälpa till.

Men huuuu vilka mörka moln som seglar in nu....tycker vi fått regn så det räcker ! 

Tacksam att våra vägar möttes, Sussie   

Av Heike Emmrich - 15 maj 2015 19:53

Efter en nästan helt sömnlösnatt , var det bara att stiga upp 4.50, oroad över att inte komma in , att mitt larm kort inte skulle funka, eftersom det mesta inte har funkat för mej här  , den sprillans nya datorn jag fick , packade bara ihop efter en dag...min mail funkade inte, hade hakat upp sig (sånt som inte kan hända ) ...inloggningen till HR-portalen brakade ihop.....det förstod an inte heller hur det kunde hända.....när jag får lön får jag 90 rader uppgifter och någontans bland dom finns rätt lönespec.....

Men jag kom in och allt funkade .....bara min kropp som inte ville funka.....

Hjärnan har gått på högvarv de senaste dagarna, 10 000 tankar i skallen.....

Försökte ta en kort power nap när jag kom hem....försvann in i dimman totalt, sen va jag helt seeg....inte lust med något helt energilös...gick till ica för att hämta paket, glömde leg fick inget paket ! fan jag som inte ens behövde legitimera mej på banken när jag tog lån , för att jag va kändis, får inte ens ut ett paket på ICA. Gick och klippte mej , tanten fönade en apful page på mej så då såg jag verkligen ut som en 52-åring.....jäkla tur att det blåste ute i dag...

 

Knallade hem igen, hade ingen lust att gåutågå ens.

Försvann i en bra bok ist. Sen började jag på en annan bra.....Det hänger en ängel ensam i skogen.

Hade ju tänk att springa en skön sväng idag, fanns ingen energi till det , en helt bortkastad dag.

Laddar med lite mango/hallon /kvarg för en bättre dag i morgon. Hoppas alla tankar vill vila i natt.  

                             

Av Heike Emmrich - 14 maj 2015 19:24

och Kolmårds trailen dax, geggigare än vanligt och det var svår löp på de ställena som skogstraktorn kört !

Tog det lugnt i början , MEN hade värmt upp bättre än förra året.... så det tog inte så lång tid innan jag kunde speeda på. Hade Lena från Art of Running bakom mej en stund. Sen hade jag en tanataluring framför mej som jag ville ha bakom mej, när det blev de geggiga partierna blev hon ÅÅÅÅåååå......vad geggigt ! jag bara sprang rakt igenom sen va  jag om, ja gegga fanns det gott om  !!  bäst att ha knutit skorna  ordentligt!  Hade ingen dip ....utan manglade på , hade glömt gps klockan hemma så jag körde på känsla och känslor hade jag många idag !  Får frågan idag om jag sak söka mej vidare nu.......jag säger så här .: får jag ett erbjudande ska jag tänka på saken !  Jag behöver ju själv få utvecklas   , och jag har ju inte sökt leg för att ha att titta på.......

Tiden utvisar vad som händer.

Direkt efter löpet , så blev det mot Sussie   hann/ orkade få i mej en gurkmacka......jamen asså...vad vi hinner avhandla !  Mycket spännade ide´r och förslag , och tankar , som alltid !

Sen kurrade magen , kunde få i mej lite kyckling och broccoli. Slappade i solstolen en stund. Tänkte jag skulle hinna läsa färdigt en bok till , så Lisa får 2 nya böcker att läsa på onsdag , avdelning 37 , spännande den också .

Öppnar i morgon , kommer inte sova en blund i natt, hade aldrig öppningar på Herrhagen tackolov !  Om det är någons kort som inte kommer att larma av eller funka , så är det mitt i morgon !   Då får vi vänta till kl 7 när nästa kommer .             Din vänskap är fin. 


Av Heike Emmrich - 13 maj 2015 20:10

 

Att mitt leg har kommit ! musik, idrott, biologi, samhällskunskap och bild.  Det ger mej nya möjligheter   

Jag vill ju vara fröken, längtar så efter att ha klass igen....känna ett värde igen..hoppas att det jag tänker kan gå i lås. Men vi ska noga fundera igenom det. Spännande tycker jag !   Hade det inte varit tävling i morgon hade jag gett mej ut och kutat helskotta vad jag hade kutat ! känner mej så glad i hela kroppen.....rakt igenom !    

Hämtade en fin bil idag .Värt varenda krona.    

                                                  
                     jaha, kan det bli torsdag då   

                                                  
                  

Av Heike Emmrich - 10 maj 2015 17:13

Härliga dofter i morse när jag åkte till Björntorp hade en kort tur 7-11.30, idag var det alldeles lagom   ....

Tog en kopp kaffe och en power nap. Sen tänkte jag springa lite idag oxå.....blev en härlig runda här hemma i Oxelösund. Den började i stekande sol och slutade i hällregn, sprang förbi ett parti med hägg, gudagott !  Har bestämt mej för att ha X antal mil i benen per v. Öka sakta men säkert......skönt att springa asfalt idag , lite mer speed i benen.

Men tänker fortsätta blanda olika underlag, men jag märker att skogen gör mej långsammare , är lite rädd för att speeda på där , så mycket grenar och kvistar, träd sten och rötter.....usch för att dra omkull !  trillar man i geggan gör det ju inget....mjuk och skönt   .

Ska fundera lite på var jag ska springa nästa helg. På torsdag ska jag till Åby och springa . Öppnar fredag , så då har jag tid att springa efter.......förmodligen en power nap innan, sover så dåligt innan en öppning och vi öppnar 06.00 Jodå jag är uppe och skuttar vid den tiden , men när man ska öppna DÅ är man trött.....konstigt !

Kanske ska jag prova rundslingan vid Stavsjö ? Jan-E hade testat den, eller tillbaka till Nynäs, den var så fin den rundslingan !

I morgon ska jag lämna bilen på rekond, får tillbaka den på onsdag. Förra året blev det ingen rekond , det blev nya sommardäck  inte billigt !  Kostar att ha bil , men skulle aldrig vilja vara utan den. 

 

Ger mej frihet att åka och springa lite överallt på Sörmlandsleden. Upptäcka allt det vackra.  

   


Av Heike Emmrich - 9 maj 2015 20:04

 

Jag hade tänkt att åka till Trosa för Trailfit, men jag var så trött att jag "sov över" tiden. Har varit trött hela veckan....kan det beror på att jag inte kommer i säng "i tid" ?    

Men herregudars det är ju ljust ute och finns massor trevligheter att göra efter träningen . JAg kom inte ens upp på morgon spring i tisdags min stängningdag ! börjar ju inte förrän 9.30 och jag brukar ju vara ute och skutta redan vid sextiden....

Bestämde mej iaf för att springa skog i dag, började vid Jantorpsskogen, sprang sedan ner mot Strandstugeviken - Örtigsnäs och Linudden. Det är så himla vackert överallt där....att springa längs med vattnet , sitta på en klippa en stund och titta på alla båtarna som hade bråttom ut på havet idag .   värmde på bra idag, sprang i linne 0ch 3/4 salomon kompression. Sprang sträckan för 2 dagar sedan , och redan hade det hänt massor i naturen, nya blommor , nya blad på träden....Fältet jag åkte över för att parkera vid skogen , började bli gult , va bara grönt häromdagen, doftade gott om rapsen ! rasslade lite i stigkanterna , men såg ingen orm, hörde humlorna surra, såg citronfjäril och nässelfjärilar, ekorrar, och en massa härligt fågelkvitter.....jag är som lyckligast när jag är så där på löpäventyr. Sörmlandsleden är fantastisk, ja hela våran natur är det ! särskilt nu så här års.....

När jag kom hem ropade solstolen, låg där ett par timmar ....  sen blev jag väldigt sugen på ett snabbpass 3.5 km tjong vad benen fick springa ! ja, sen var jag nöjd !  15km förut....

Sen blev helt plötsligt annat väder, som om någon lagt på locket ......svalt o molnigt   .

I morgon bitti infinner jag mej på Hällen några timmar, sen ska jag ut och kuta igen !

 

Hittade det här äggskalet vid Linudden , ja det var någon som hade flyttat hemifrån.......

Nu ska jag strecha och massera min strama utsida/framsida lårmuskler , de drar i knäna känner jag ! Foamroller och lite yoga övningar !                       

Av Heike Emmrich - 6 maj 2015 21:07

Slutade precis att regna i morse när jag skulle iväg ! blev varmt på engång.....Lisa kom med våra nya fina västar, bra med dragkedja !  så det blev väst och kort ärmat på em , blåste ju som vanligt på våran gård men varma vindar idag , äntligen.

Innan jag åkte till jobbet idag , sökte jag upp min underbara portis -Patrik, snälla kan du inte fråga takläggarna om du får låna deras skylift och anska kapa den där jäkla björken !!   Nähä ska jag såga ner den mer ??  jahaaaaaa....

lite till dom där jäkla stora grenarna som spretar och tar sol.....Patrik bara himla med ögonen, jaja jag ska fråga !

- hälsa dom att dom får en tårta då tjoar jag innan jag cyklar iväg ! 

När jag kom hem på em va det gjort !!!   fan va bra det blev,björken är jättevacker men det har brett ut sig för mycket . Nu var det bra igen !! Tog en kopp kaffe och njöt av den ansade björken  ,

Sen hoppade jag in i cykelkläderna , cyklade till Nyköping runt och hem. VArmt och skönt, vackert med allt fågelkvitter....Härligt att cykla igen , även om det är på min MTB, med halv grova däck , ser det som lite x-tra träning.

Torsdag redan i morgon ! min tidiga dag   slutar 15.00 har en ide om morgon dagens löpträning....... blir bra , när jag nu varvar cykel-löp .  Ska försöka komma i säng "i tid" i kväll.....

                                                  It´s good





Av Heike Emmrich - 3 maj 2015 18:12

Som vanligt kom jag sent i säng, tycker det är så trevligt att sitta uppe och murvla.....vaknade dock 7.20 ! Fixade go´frukost.

Sen blev det på med löparskorna och camelbaken, drog till IK Tun Enstaberga, skönt i skogen idag! sprang där ett tag sen gav jag mej av till Stigtomta rakan , sprang bort mot "korset" sen tillbaka asfaltsvägen och in i skogen igen, härliga dofter ute idag också , regnet som var i natt framhävde det. Dock ingen Ontarionpoppel  . på tillbaka vägen tog jag en sväng i samhället där doftade det underbart av blommor och träd som blommade. Kändes bra att blanda spår och asfalt idag, fräscha ben idag, cyklingen igår gjorde sitt.

Stuffade ihop 16 km idag .

Så då har jag sprungit 4.8 mil , 2 spinningpass, och 28 km cykel på de här 3 lediga dagarna.

 

Älskar dessa lediga dagar , när jag kan ge mej ut och springa.......kärlek   frihet.

Friheten är jag väldigt rädd om   .

Ser framemot den 14 maj , då ska jag åka och springa Kolmården Trail . Har sprungit den flera gånger , jätteroligt lopp. Ska bara mer noga med uppvärmningen.....så jag inte hypervetilerar första backen...

Åkte förbi Sussie idag också sörplade lite kaffe och smaskade på lite choklad sea  salt.....

I morgon styr bilen till Norrköping , TNT är på Naturkompaniet.  Vilodag   .

                             ......måste fortsätta läsa Leon nu......ruskigt spännande.

Presentation

Fråga mig

1 besvarad fråga

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13 14 15 16 17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Heike´s gäster


Ovido - Quiz & Flashcards